Når man indretter sin bolig, kan det være svært at være kreativ nok og blive ved med at finde på løsninger, der synes spændende og alternative. Men har du prøvet at undersøge mulighederne for at plante et indendørs træ? I artiklen her kigger vi nærmere på de muligheder, der er, når det kommer til at plante træer indendørs. For det er faktisk ikke helt umuligt at kombinere klassisk boligindretning med et indendørs træ. Og det skaber en dynamik, der faktisk ikke er til at kimse ad.

Træer og planter skaber liv og energi

Når man står i den unikke situation, at man skal indrette en ny bolig, og man gerne vil skabe et rum, der emmer af liv og energi, kommer man ikke uden om, at man bliver nødt til at benytte den naturlige energi, planter afgiver, når man først træder ind i et rum. For et rum med planter og blomster er med til at skabe en helt speciel atmosfære, som man ikke helt kan skabe på anden vis end ved at have masser af planteliv – også selvom det er indendørs. Men hvis man ikke synes, at boligen trænger til flere almindelige blomster og kedelige småplanter, kan man jo passende udfordre sig selv til at finde et indendørs træ. For selvom det lyder som en dårlig joke, er det faktisk muligt at finde et indendørs træ, der egner sig perfekt til opgaven. Hos diverse gartnere og indretningseksperter er det faktisk blevet lidt af en dille, at man skal have indendørs træer, og rigtig mange hjem har taget denne trend til sig.

Man kan dog ikke bruge et hvilket som helst indendørs træ. For selvom der er mange valgmuligheder, er der også utrolig mange fejl at begå, hvis man ikke køber det indendørs træ, der passer ind i din indretning og de begrænsninger, et rum giver – sammenlignet med en have, hvor plantning af et træ nok ville virke mere naturligt. Forhør dig derfor altid hos din lokale gartner eller hos en ekspert, der har både erfaring og faglig kendskab til, hvordan et indendørs træ egner sig, og hvordan man skal holde det ved lige, hvis man gerne vil undgå hul i loftet, fordi loftet i dagligstuen ikke var højt nok.

Et indendørs træ kræver speciel pleje

Ligesom at en kaktus ikke kræver samme pleje som en orkide, er der også specielle hensyn at være opmærksom på, når man gerne vil plante eller købe et indendørs træ. For det første er vanding af et indendørs træ ikke helt den samme, og for det andet kan der være gødningsregler forbundet med forskellige typer af indendørs træer, der måske er vant til at gro i mere frodige forhold sydpå. Spørg altid sælger om råd, og kan de ikke findes der, kan du med fordel søge lidt rundt på internettet, hvor flere erfarne gartnere har udtalt sig om, hvordan man skal holde og pleje et indendørs træ.

Tag udfordringen op, og plant et indendørs træ i dit hjem. Det giver en helt speciel charme. Se mere her hos Deichmann Planter, hvor du også kan se billeder af forskellige løsninger og måske finde noget, der falder i din smag?