Som boligejer, der gerne vil udvide ejendommen med en carport, kan det være utroligsvært at vælge mellem garagen eller en enkelt carport. Begge løsninger opfylderformålet i forhold til at holde bilen tør og ren, men på den anden side er de også vidt forskellige. I artiklen her kigger vi på fordele og ulemper ved beggeløsninger, så man som boligejer med bil kan træffe et informeret valg, når man skal afgøre, om man vil bygge en garage eller nøjes med at opstille en enkeltcarport i stedet.

Garagen – hvis man godt kan lide en varm bil om morgenen

Er man typen, der godt kan lide at stige ind i en varm bil om morgenen, kan man med fordel overveje, om ikke garagen er den bedste løsning. For sammenlignet med en enkelt carport, hvor bilen holder udenfor, har en garage fire vægge og tag, således at bilen holdes varm og komfortabel hele natten. På den måde skal man ikke til at skrabe is af forruden om morgenen, og man risikerer heller ikke, at man bliver helt forfrossen, når man i en iskold bil skal af sted på arbejde om morgenen i vinterhalvåret.

Den største ulempe ved en garage, når man holder den op mod en enkelt carport, er dog, at garagen er væsentlig dyrere at opføre end en enkelt carport. Og det kan faktisk godt blive en lidt dyrere fornøjelse, end man lige havde regnet med, da man både skal have indlagt varme, elektricitet og eventuelt vand. Resultatet er utvivlsomt at foretrække, men hvis man ikke har brug for, at bilen står indendørs, kan man faktisk spare rigtig mange penge, hvis man i stedet vælger den lidt billigere model med en enkelt carport. Og så skal man i hvert fald overveje, hvor vigtig man synes, en varm bil om morgenen er – for man kommer også til at betale for det.

Derudover tager det også længere tid at bygge en garage, end det ville gøre at få monteret en enkelt carport. Og det er måske ikke helt irrelevant, hvis man står i en situation, hvor man egentlig bare gerne vil have en løsning hurtigt.

Hurtig opsætning af en enkelt carport

En af deallerstørste fordele ved en enkelt carport er øjensynligt, at denne løsning er hurtigt opsat og relativt billig. Med en enkelt opringning har man bestilt en enkelt carport. Det kræver ikke megen initiativ fra dig som køber, og i langt de fleste tilfælde medfølger montering, når man køber en enkelt carport. På den måde skal man ikke til at tage stilling til alt fra ledningsnet og vand installation, for det er slet ikke en mulighed. Tværtimod får man bareleveret en smart og pæn enkelt carport, og få dage efter kan man parkere sin bil i læ under en helt fabriksny og fin enkelt carport. Se flere modeller her fra Cartop.dk, der har et kæmpe udvalg og mange forskellige løsninger.

Er du i tvivl om, hvad der er den bedste løsning for dig – så hold fordele og ulemper op mod hinanden og spørg dig selv, hvad der virker smartest. Sværere er det ikke.